Familieconcert in de Onlanderij

zo
okt2017

Madijk 1, Eelderwolde

Dit is geen eigen activiteit maar deze informatie delen we graag.

Vanaf 14.00 Tot 16.00

Locatie: De Onlanderij

Madijk 1, Eelderwolde

17.50 - 20.00 p/persoon

Natuurmonumenten

Luister naar een familieconcert van het Kamerorkest van het Noorden in de voormalige boerenhoeve. Voorafgaand aan het concert neem je met de boswachter even een kijkje in de natuur rond De Onlanderij.

De Onlanderij is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Natuur vlak bij de stad

Voormalige boerenhoeve, nu ontmoetingsplek met horeca en toegangspoort tot natuurgebied De Onlanden aan de rand van de stad Groningen. De naam kreeg het natuurgebied pas in 2009, toen dit voormalige boerenland werd ingericht als waterbergingsgebied. In tijden van wateroverlast kan in dit oude beekdallandschap water worden opgevangen zodat de stad droge voeten houdt. Allerlei vogels hebben het gebied ontdekt en ook de otter zwemt hier weer rond.  In oktober 2016 verschenen er zelfs drie jonge baby-otters voor een wildcamera.

De boswachter leidt je rond door het gebied rond De Onlanderij en vertelt je over het natuurgebied en over de vogels die er leven.

Familieconcert in de Onlanderij

Het Kamerorkest van het Noorden zal voor deze middag een speciaal familieconcert creeëren waarbij de aanvoerders van de verschillende strijkersgroepen een speciale rol zullen spelen in de voorstelling. Een verteller zal de kinderen en hun families op een interactieve manier bij de muziek en de musici betrekken.

Een van de oprichters van het Kamerorkest van het Noorden is celliste Teodora Nedyalkova, zij speelt op een Jaap Bolink cello uit 1974 en een Jean Francois Daber strijkstok uit 1990 haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

14.00 - 14.30 uur: Rondleiding
We vertrekken vanaf het erf van De onlanderij.

15.00 - 16.00 uur: Familieconcert
Meer programma details volgen later.

Praktische informatie

• Niet navigeren naar het adres van de Onlanderij! (Madijk 1) Maar navigeren naar Borchsingel 47, vanaf hier de bebording volgen naar de onlanderij. Tijdens het evenement zal ook gebruik worden gemaakt van de parkeerplaatsen van het Borchkwartier.
  • Koffie/thee en ambachtelijk gebak verkrijgbaar in de Onlanderij.
  • Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Download evenement naar agenda