Werkbezoek CKC de Rietzanger

Van 1 tot 7 september zijn 11 leerkrachten van CKC de Rietzanger naar Finland geweest. Hier werd de cursus “Improving education for sustainable development in schools” gevolgd. Deze reis is medemogelijk gemaakt door Erasmus+, een organisatie van de EU die ontwikkeling binnen het Europese onderwijs stimuleert.

Het Finse onderwijs loopt voorop m.b.t. onderwijsontwikkeling en -resultaten. Voor veel leerkrachten is het een droom om te kunnen kijken in de ‘Finse onderwijskeuken’. Deze droom werd werkelijkheid voor het team van CKC de Rietzanger. Zowel in september als in februari gaat de helft van het Rietzanger-team naar Oulu, Finland. In Finland krijgen de leerkrachten een dagprogramma gevuld met colleges, lesobservaties en schoolbezoeken. Onderwerpen zoals; een open leeromgeving, leren door leven, gezondheid en welzijn op school en leiderschap binnen en buiten de klas, staan op de agenda. Door deze reis kan er zowel op persoonlijk niveau als school-breed geleerd en verbeterd worden. Juist nu er op korte termijn problemen zijn met werkdruk, een veranderende maatschappij en het lerarentekort, wordt er geïnvesteerd in het verbeteren van de schoolomgeving voor de leerkracht en de leerling. De vraag: wat wil je de leerling meegeven voor de rest van zijn/haar leven? Staat centraal. Agenda 2030 van de VN is hier een mooie richtlijn voor.

O ja, en hoe wordt inval geregeld? De leerkrachten proberen zoveel mogelijk voor elkaar in te vallen, want wie wil er nou niet gluren bij de buren?

 

Reacties zijn gesloten.