50 gezinnen uit Tynaarlo gezocht voor spelen Junior Energiecoach

Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Leer het met de Junior Energiecoach, een leuk en leerzaam spel voor gezinnen om thuis energie te besparen. De gemeente Tynaarlo biedt het spel aan 50 gezinnen aan.

Doel van het spel is een schoner milieu en een vollere portemonnee. Het spel start op 5 oktober en duurt vijf weken. Elke week staat in het teken van een andere opdracht. Het is een project voor en door het hele gezin, waarbij Junior Energiecoach gelooft in het kind als motor voor energiebesparing. Kinderen (8-12 jaar) en ouders spelen met Junior Energiecoach on- en offline een spel met leuke, leerzame opdrachten, puzzels en experimenten. Kennis en bewustwording over energie nemen toe. Het motto is: met energie kun je lachen!

‘Van kinderen kunnen we heel veel leren’
Wethouder Oetra Gopal (Duurzaamheid) is enthousiast over de Junior Energiecoach. “Het is een unieke manier om het hele gezin aan te zetten tot energiebesparing. En laten we de kracht van kinderen niet vergeten: velen van hen zijn al zo jong zo wijs in dit onderwerp, daar kunnen we als volwassenen veel van leren. Jong geleerd is oud gedaan, dus ik denk dat het spelen van dit spel zeker zal bijdragen aan duurzame huishoudens in Tynaarlo.”

Meedoen
Meedoen aan het spel of op zoek naar meer informatie? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan van 19 augustus tot en met 29 september.

Reacties zijn gesloten.