Preventietruck Politie in Ter Borch ter voorkoming woninginbraak

Je huis is een plek waar je veilig wilt zijn. Dat ‘veilige gevoel’ wordt echter ruw verstoord als je te maken krijgt met een inbraak.

 

Het feit dat jouw dierbare spullen overhoop zijn gehaald is enorm vervelend en kan zelfs een traumatische ervaring zijn. Inbraakpreventie helpt om dit te voorkomen. Maar hoe maak je jouw huis veilig? En wat kan je zelf verder doen om inbrekers een voet dwars te zetten en zo inbraken te bemoeilijken of voorkomen?

Eén van de taken van de Politie is het informeren over goede preventieve maatregelen om inbraken te voorkomen. Daarom heeft de Politie Noord Nederland een ‘Preventietruck’ beschikbaar, waar mee in de drie noordelijke provincies informatiebijeenkomsten worden gehouden.

Op vrijdag 20 april van 17.00 tot 20.00 uur organiseren wij zo’n informatiebijeenkomst met de Politie ‘preventie-truck’. Deze staat die dag/avond op het parkeerterrein van het Borchkwartier.

In de truck geven medewerkers van de Politie advies en voorlichting over inbraakpreventie. Daarbij worden op een scherm filmpjes getoond over de wijze waarop inbrekers te werk gaan en wat je zelf kunt doen om inbraken te voorkomen of minder gemakkelijk te maken.

In de Preventietruck is onder meer een kozijn met meerdere type sloten aanwezig om te demonstreren hoe eenvoudig het is om bij iemand binnen te komen als het hang- en sluitwerk niet goed is. Ook zijn er demonstraties over ‘flipperen’, ‘hengelen’ en ‘cilindertrekken’ en wordt camerabewaking gedemonstreerd. Verder kun je advies krijgen over hoe je jouw woning nog beter kunt beschermen tegen inbraken.

Ook wordt er om 18.00 en om 19.00 uur in de centrale ruimte van het Borchkwartier een presentatie cq waardevolle informatie gegeven door wijkagent Henk Veldman over zaken als ‘Burgernet’ en over het opzetten van een ‘WhatsApp-groep’ als buurtpreventie-middel.

Een voor iedereen interessante en nuttige bijeenkomst, zeker met de mei-vakantie voor de deur! We hopen je dan ook te verwelkomen op 20 april aanstaande.

Reacties zijn gesloten.