Raadsvergadering over supermarkt geeft duidelijkheid over verkeersnorm Borchsingel

De raadsvergadering van afgelopen dinsdag heeft weinig duidelijkheid gegeven over de plannen voor een supermarkt in onze wijk. Gelukkig is er in de luwte van de hectische vergadering door de bewonersvereniging wel een positief resultaat geboekt. In een inspraak tijdens de vergadering hielden we opnieuw een pleidooi voor handhaving van de norm van 6.000 verkeersbewegingen op de Borchsingel, gemeten bij de scholen. Deze norm heeft de bewonersvereniging in 2016 in de gemeenteraad bedongen, om er voor te zorgen dat de Borchsingel vooral een wijkontsluitingsweg blijft en geen drukke doorgaande weg wordt.

Verkeerswethouder Lammers heeft tijdens een schorsing van de laatste raadsvergadering in een persoonlijk gesprek duidelijk gemaakt dat hij het volkomen eens is met ons pleidooi. Vandaag heeft hij dit per brief ook aan ons bevestigd.

Hiermee komt een eind aan een lange periode van onzekerheid over de norm, die werd veroorzaakt door VVD raadslid Hofstra. Zij was in de vorige raadsperiode als wethouder verantwoordelijk voor zowel de verkoop van grond als het verkeer op de Borchsingel. In discussies over de supermarkt gaf zij aan dat de norm van tafel kon zodra de supermarktplannen inclusief verkeersmaatregelen bij de school door zouden gaan. Ook gaf zij aan dat het meetpunt van de norm niet bij de scholen, maar bij het rustigste punt van de Borchsingel (de ecologische zone van Rietwijk) zouden liggen.

Gelukkig is wethouder Lammers niet verantwoordelijk voor de verkoop van grond en heeft hij, na vragen van de VVD naar aanleiding van onze inspraak, juridisch objectief laten uitzoeken wat de status is van de verkeersnorm. Dit leverde toch nog een lichtpuntje voor de wijk op, in tegenstelling tot de voortdurende onzekerheid over de supermarktplannen.

Degene die meer informatie wil, kan doorklikken op onze inspraaknotitie en de brief van de wethouder.

 

Marcel Dol

Voorzitter Bewonersvereniging Ter Borch

Reacties zijn gesloten.