Verkeer en verkeersveiligheid houdt de bewoners en gemeenteraad bezig

In de raadsvergadering van de gemeente is Ter Borch wederom langdurig aan de orde geweest. Op de agenda stond verkeer(sveiligheid).verkeersbord_j22

 

In de vorige raadsvergadering is een van de bestemmingsplannen van Ter Borch aan de orde geweest. Vanuit een juridisch collectief (bijna 100 bewoners hebben zich verenigd en juridisch stappen ondernomen), de bewonersvereniging en individuele bewoners kwamen veel bezwaren. Daarop heeft de gemeenteraad de wethouders verzocht het bestemmingsplan te voorzien van verkeer remmende maatregelen waarbij een maximum aantal verkeersbewegingen als sluipverkeer werd toegestaan.

In deze vergadering zou deze opdracht in het bestemmingsplan zijn verwerkt.

In tegenstelling tot de toezegging werd dit document opgeleverd waarin wordt uitgelegd waarom deze toezegging toch niet is uitgevoerd.

Hierop hebben wederom bewoners en de bewonersvereniging ingesproken en kenbaar gemaakt het geheel onbegrijpelijk te vinden en nog steeds vragen te hebben. Ook werd deze brief van de bewonersvereniging aan alle raadsleden uitgereikt.

Wil je zien hoe het er 13-9 aan toe ging, kijk dan naar agendapunt 13 van de vergadering via deze link.

De pers heeft er aandacht aan besteed. Hier vind je het artikel van Dagblad van het Noorden over deze vergadering en de situatie.

Hoe hebben andere gemeentes het terugdringen van sluipverkeer opgelost? Kijk eens op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2013-19953.html

Reacties zijn gesloten.