Informatiebijeenkomst wensen en mogelijkheden

Wat is mogelijk op de locatie van Natuurmonumenten, Madijk 1

Vanaf 19:30

Madijk 1, Eelderwolde

Natuurmonumenten organiseert donderdag 23 april vanaf 19.30 een inloop op hun locatie aan de Madijk. De eerste boerderij over de brug (rechts) is namelijk van hen.

natuurmonumenten_terborchVanuit een initiatief van VNN zijn gesprekken gevoerd om op deze locatie een moestuin mogelijk te maken. Deze gesprekken zijn inmiddels zo ver gevorderd, dat NM heeft besloten om gedurende 1 jaar als proef een stuk grond hiervoor beschikbaar te stellen.

Tevens is tussen Natuurmonumenten, de bewonersvereniging (Commissie Activiteiten onderhoudt het contact), VNN en Trias (BSO) een overleg gepland om te kijken hoe de rest van de locatie ingevuld kan worden.

Onderstaand de tekst van de uitnodiging voor de inloop van Natuurmonumenten:

Beste buurtbewoner,

Graag nodigen we u uit om donderdag 23 april vanaf 19:30 langs te komen voor een inloopavond aan de Madijk 1. Want op dit adres geeft Natuurmonumenten aan buurtbewoners circa 1.000 m2 grond in bruikleen om te gebruiken als moestuin.

De afgelopen jaren werkte Natuurmonumenten samen met andere partijen hard aan de ontwikkeling van natuurgebied De Onlanden. Bij de aanleg hebben we ook een boerderij aan de Madijk 1 in bezit gekregen, die we vanaf dit jaar ook echt willen gebruiken. Samen met u.

Uit gesprekken met de Verslavingszorg De Borch (VNN) en enkele bewoners blijkt dat een eigen moestuin een lang gekoesterde wens is. Daarom stelt Natuurmonumenten kosteloos 1.000 m2 grond ter beschikking aan de speciaal voor dit doel door buurtbewoners opgerichte Stichting de Onlanderij. Deze unieke samenwerking rollen we eerst uit voor een jaar, met de wederzijdse intentie om daarna voortzetting te onderzoeken.

Graag gaan Natuurmonumenten en de Stichting met u in gesprek over de ontwikkeling van deze moestuin, want de eerste spade gaat binnenkort de grond in. Ook horen we graag of u verder nog ideeën heeft welke we zouden kunnen betrekken op de Madijk 1.

We hopen u te ontmoeten op 23 april!

Download evenement naar agenda

Reacties zijn gesloten.