Kinderen van de OBS Ter Borch zaaien de Madijk vol bloemen

do
21
mei2015

Dit is geen activiteit van de bewonersvereniging maar van Natuurmonumenten aan de Madijk, Eelderwolde

Vanaf 09.30

madijk 1, eelderwolde

Duizenden kinderen door heel Nederland van het natuurprogramma OERRR van Natuurmonumenten zetten in de week van 18 mei Nederland in bloei. Op verschillende locaties in Nederland gaan grote groepen kinderen op pad met de boswachter van Natuurmonumenten om zaadbommetjes te gooien op braakliggende terreinen, stadsparken, wegbermen en natuurgebieden.

Natuur krijgt nieuw leven 

Op het platteland is steeds minder natuur te zien en te beleven. De biodiversiteit holt er achteruit. In dit tempo verdwijnen in enkele jaren bekende weidevogels als de grutto, boerenzwaluw of veldleeuwerik. Samen met kinderen wil Natuurmonumenten het platteland en braakliggende terreinen in de stad weer nieuw leven inblazen. Met akkerranden, grasvelden vol bloemen, knotwilgen en klompenpaden vinden de nu bedreigde vlinders, bijen, kevers en weidevogels weer hun plek.

Donderdag 21 mei: Groningen

Een vrolijk gekleurde optocht met kinderen van OBS Ter Borch gaat samen met de boswachter van Natuurmonumenten, Bart Zwiers, én een bakfiets vol zaadbommetjes naar de boerderij aan de Madijk 1. Daar zetten ze samen hun wijk in bloei.

9:30 uur     vertrek vanuit basisschool OBS Ter Borch

9:45 uur     aankomst bij boerderij, Madijk 1

10:15 uur    zaadbommetjes fotomoment

10:30 uur    excursie De Onlanden

Na het fotomoment gaat boswachter Bart met de kinderen op excursie in De Onlanden. Hier leven weidevogels, otters en geheimzinnige roerdompen. Een belevenis om nog vaak aan terug te denken!

Download evenement naar agenda

Reacties zijn gesloten.