Natuurmonumenten helpt Trias kinderopvang aan groene speelomgeving

Donderdag 17 september geven Natuurmonumenten en Trias Kinderopvang het startsein voor een intensieve samenwerking. Natuurmonumenten helpt Trias uit Eelderwolde aan een groene speelomgeving. 

Hierdoor kunnen 500 kinderen na schooltijd spelen in de natuur en opgaan in de wereld van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.

Jan Lok, de directeur van Trias, is blij met de samenwerking. ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte hebben om te groeien. Buiten spelen is daarin onmisbaar.’ Boswachter Bart Zwiers: ‘Natuurmonumenten wil kinderen stimuleren om vaker naar buiten te gaan, verder dan betonnen schoolpleintjes. Spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen in een groene omgeving is ongelooflijk belangrijk.’

Natuurmonumenten ontvangt op donderdag 17 september om 16.00 uur ruim 200 kinderen voor een feestje van OERRR in natuurgebied De Onlanden, grenzend aan de stad Groningen. Boswachter Bart overhandigt een ‘kit van OERRR’ die de kinderen ter plekke in elkaar zetten. Ook presenteert hij dan een ludieke natuurquiz. De komende maanden organiseren Trias en Natuurmonumenten meerdere activiteiten rondom de Onlanden. Trias steunt met een bijdrage ter waarde van 100 leden het programma van OERRR.

De samenwerking tussen Natuurmonumenten en Trias is ontstaan vanuit de Onlanderij, een voormalige boerderij op de grens van De Onlanden en de stad Groningen. Het is een broedplaats van groene initiatieven. Voor de kinderen is een eenvoudige speelplek ingericht. Samen met wijkbewoners startte Verslavingszorg De Borch (VNN) een moestuin bij de Onlanderij, waar de kinderen van de BSO een eigen stuk moestuin krijgen om deze te bewerken.

 

Tom-tom informatie bezoekers De Onlanderij: Kom je per auto naar het informatiepunt en gebruik je een tom-tom? Voer dan NIET Madijk 1 in, maar Borchsingel Eelderwolde. Vanaf de Borchsingel staan er routebordjes naar het informatiepunt De Onlanderij. Als je Madijk 1 invoert, het daadwerkelijke adres van de De Onlanderij, dan kom je op een voor normale personenauto’s onbegaanbaar zandpad terecht!

Reacties zijn gesloten.