Earth stories voor kinderen De Rietzanger

Basisschool De Rietzanger start met het unieke internationaliseringsproject Earth Stories . De leerlingen van groep 7a en 7b gaan tot en met groep 8 aan de slag met dit project onder begeleiding van juf Anja en juf Dominique met als projectbegeleider Clair Mulder.
Van 12 tot 16 november 2018 hosten wij de ProjectPartner Meeting op CKC De Rietzanger. Alle projectpartners uit Griekenland, Polen en Portugal bezoeken onze school. Deze week werken we met onze buitenlandse collegae samen aan de projectplanning en organiseren we trainingen en lesbezoeken.

Earth Stories Project gaat over duurzaamheid. In tegenstelling tot “populaire” onderwerpen zoals plastic soep of smeltende ijskappen waarbij kinderen worden geconfronteerd met problemen die hun begrip en controle te boven gaan, richt dit project zich op de belevingswereld van de kinderen.

Earth Stories ondersteunt de biologische neiging die kinderen hebben om zich te verbinden met de natuurlijke wereld om hen heen. Het project bevordert het leren buiten de klas en betrekt leerlingen bij onderzoeksactiviteiten waarmee zij de duurzaamheid van onze planeet leren begrijpen.

Op dinsdag 13 november bezoeken alle projectpartners het gemeentehuis van Tynaarlo vanaf 15:30 uur , waar ze informatie krijgen van Dorinda Hijszeler over hoe de gemeente Tynaarlo inzet op duurzaamheid. Daarna volgt een training door voor de projectpartners o.l.v. Clair Mulder.

De leerlingen van groep 7 van De Rietzanger krijgen de unieke kans om mee te gaan naar het buitenland! Dit project stelt ons in staat om online én offline samen te werken met basisschoolleerlingen in het buitenland. We bieden kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan leerevenementen die worden gehouden in Griekenland, Portugal en Polen.

Het betreft een uniek project voor basisschoolleerlingen , waar de school een subsidie voor heeft ontvangen via Erasmus.

Reacties zijn gesloten.