Raad van State doet uitspraak

Een groep van ongeveer 80 bewoners hebben zich op initiatief van 2 bewoners verenigd in een ‘Juridisch Collectief’. Zij hebben een advocaat ingehuurd vanuit hun onvrede over de reacties van de gemeente ten aanzien van de (verkeers)veiligheid en het aanpassen van het bestemmingsplan waarin dit voorheen was opgenomen.
De uitspraak van de Raad van State riep gemeente en bewoners op met elkaar te praten om tot een gedragen verkeersbesluit te komen.

Eerder had de Raad al geadviseerd om middels mediation tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen. Hier was de gemeente niet toe bereid.

In de pers is er ook aandacht aan deze zaak gegeven en vanuit de Bewonersvereniging heeft Marcel Dol op Radio Noord een toelichting gegeven over de impact van verkeer en de supermarkt. Dit interview is hier terug te luisteren (op minuut 17.35 en 51.00). www.rtvnoord.nl/radio/programma/20020/Vroeg-op-Noord/aflevering/11589

De Uitspraak is hier terug te lezen Uitspraak 201609023_1_R3 _ Raad van State

Ook heeft Leefbaar Tynaarlo deze bijlage opgesteld https://www.leefbaartynaarlo.nl/articles.php?article_id=201

Over welk bestemmingsplan ging dit ook al weer?
Ter Borch heeft na het oorspronkelijke Masterplan inmiddels een veelheid aan verschillende bestemmingsplannen. Wil je weten welke er allemaal zijn en wat daar onder valt, kijk dan op www.ruimtelijkeplannen.nl 

Reacties zijn gesloten.